Dette trenger du:
* Reinsdyrskav (200g pr pers), er dere to finnes det nok bare 500g i frysedesken og det går bra!
* Sjalottløk (eller gulløk om du bare har det)
* Sjampinjong
* Fløte ogén boks rømme rømme -en dæsj fløte holder.
* Geitost (om du har)
* Smør til steking
* Enebær (knus de litt før du har de i gryta)
* Salt og pepper
* 1 dl vann
* Tyttebær – både rørte og fryste funker fint
* Potet eller ris.
Tilberedning
- Skrell poteter og sett de til koking/sett på ris. Kutt opp løk og sopp, brun smøret i en jerngryte og stek så kjøttet i gryten litt før du tilsetter løk og sopp. Ha i litt vann og la det hele koke til kjøttet er mørt. Ha i salt og pepper.
- Drikk opp hvitvinen om du, som jeg, valgte å smake på det mens du lagde mat. (Eller som idag: Mens Samber lagde mat.)
- Serveres direkte fra gryten med ris eller potetemos til, tyttebær og litt rømme.
Kaldt vann, øl/lettøl eller rødvin smaker, ifølge meg, best til denne retten. Året rundt!