Moussaka på 1-2-5

Igår ble det fest for ganen hjemme hos oss! Siden hele byen hadde klart å få billetter til en konsert man helst ikke skulle gått glipp av (men Billetten AS ikke lot oss få være med på, etter mange mange iherdige forsøk..) måtte jeg teste ut min nye favorittrett: Moussaka! Ikke fikk jeg tak på den aller viktigste ingrediensen (lammekjøttdeig) men for denne gang funka faktisk karbonadedeig helt fantastisk det også! Oppskriften henta jeg fra min gode venn matprat.no og siden den funka så bra, gjengis den her i bloggen til etterfølgelse:

NB! Ha gjerne en Ruccula-basert salat og godt brød til. Og rødvin er en stor bonus det også!

Ingredienser

Til 4 porsjoner ( eller to sultne mennesker to dager på rad)

  • 400 g malt lammekjøtt
  • 3 stk aubergine
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 2 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 ts frisk basilikum
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 dl revet hvitost (og gjerne en “pose” Mozzarella fordi den smelter så godt!)
  • Hvit saus:
  • 2 ss smør /margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt hvit pepper
  • 2 stk egg

Slik gjør du:

1. Skjær auberginene i 1/2 cm tykke skiver.  Varm olje i stekepannen og brun auberginene godt på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir.

2. Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La det frese i olje i pannen noen minutter, Ha så i lammedeigen og la den bli pent brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35-40 minutter. Spe med mer væske hvis det er nødvendig.

4. Lag hvit saus ved å smelte margarin og røre inn melet. Spe med melk til sausen blir passe tykk. Smak til med krydder og rør inn eggene.

5. Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter.

KJ091 moussaka 0803

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *