Etter en hyggelig bursdag for litt siden, serverte bursdagsbarnet selv verdens beste nattmat: Pasta med pesto. Jeg vant oppskrift og nytt favoritt-tilbehør. Og nå deles den med verden:
Ingredienser til pasta for to
-
2/3 til 1 bunt stor frisk basilikum
-
1 pose pinjekjerner
-
1-2 båter hvitløk
-
ca. 1 dl olivenolje
-
50 g revet parmesan
-
½ ts salt
- ¼ ts pepper
Fremgangsmåte
Bland sammen basilikum, presset hvitløk (bedre med for lite enn for mye synes eksperten Alexander Perez, bak kaffeølbaren Perez og nyåpra Bastard Bar i Tromsø)og mørk-rista pinjekjerner i en food-processor, hakker eller i en morter. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Eksperten Alexander kom også med et rågodt pastatips: