Det er fredag, helt uten planer og da må man jo bare lage kosemat. Fryktelig god Thai-mat, faktisk. GAENG KEO WAN – svinekjøtt (eller som vi, kylling) i grønn kokoskarri. Det er svært lov å ta seg en kald Mack-øl eller to til denne sterke retten. All info kommer fra matprat, ikke fra kokeboka som jeg hadde tatt frem:-)
Ingredienser:
* Så mye kylling eller svin du trenger til to voksne (ca. 300 g)
* 1 ss soyaolje
* 2 ss grønn karripasta
* 4 dl kokosmelk
* 1 dl vann
* 100 g hermetiske bambusskudd
* 1 stk galangarot skåret i tynne skiver
* 1 stk aubergine
* 3 ss fiskesaus (asiatisk)
* 2 ss sukker
* 5 stk kaffirlimeblader rives i små biter
* 1 stk stor rød chili skåret i lange strimler
* 3 ss thaibasilikum
Slik gjør du:
1. Fres karripasta raskt i olje og tilsett kokosmelk i flere omganger. Den skal kokes ned til en tjukk og fyldig grønn saus. Dette tar ca 10 minutter
2. Tilsett kjøtt (kylling eller svin) og vann og la det småkoke i 5 minutter før du har i bambus, galangal og aubergine. La det koke videre i 5 minutter til.
4. Tilsett fiskesaus og sukker og la koke ytterligere 5 minutter.
5. Trekk pannen til siden og ha i chili, kaffirlimeblader og basilikum.
Server med ris. Jeg fant Thailandsk jasminris på invandrersjappa og er lykkelig for det nå!