Idag ble det lammestek med herlige grønnsaker til middag – og altså sjokoladefondant med hjemmelaget iskrem til dessert. Det ble et lite herremåltid nå på tampen av jula, selvsagt veldig fortjent…eller ikke:-)
Min enormt flinke matlagende venninne Sissel delte helt frivillig en basisoppskrift til 6 fondanter med meg, som jeg har supplert/korrigert etter behov:
200g Soft Laktosefri =2,2dl (smeltet)
220g mørk sjokolade (laktosefri)
200g sukker =2,2 dl
120g hvetemel= 2 dl
1 ts vaniljesukker
6 egg
Smelt “smøret”, og smelt så sjokoladen i “smøret” på lav varme. Ha i sukker, rør godt. Det kan avkjøles litt før du har i hvetemel og vaniljesukker, røres godt. Må ikke være mer enn lunket når du til slutt har i eggene – ett og ett, røres godt inn.
Helles i store (amerikanske) muffinsformer – el.
Stekes i 12 min på ca 160 grader, kan variere litt. Du ser når de er ferdige, de blåser seg opp, og kan da stå litt til. NB! Ikke la de bli for mye stekt.
Og her kommer Sissels aller beste tips: De kan lages klar til steking på forhånd og settes i kjøleskap eller fryser.
Vi er jo bare to, så jeg halverte først oppskriften og så fylte jeg to ekstra former med røre som kan stekes en annen dag. Mums!
Her er Tine sin oppskrift, til sammenlikning. Bildet er lånt der.