Mors kjøttkaker med brun saus – helt laktosefritt
Ny hverdag – nytt redningsprodukt: Melange har jo en laktosefri variant som kan brukes til det meste!
Til to voksne – ca 4 porsjoner. Ikke glem å koke poteter og ta ut tyttebær av fryseren om det er der du har ditt hemmelige lager:-)
Kjør alle de følgende ingrediensene i kjøkkenmaskin til det ser ut som en deig og ikke ulike andeler:
1 pakke kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1/4 ts muskat
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
2 ss potetmel
ca 2 dl laktosefri melk
stekes i Melange sin laktosefrie variant (se bildet)
Tilset 6 dl kokende vann og en bulliong-terning når kjøttkakene er brune
Kutt opp 1 løk i småbiter og ha i gryta
3 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann.
Salt og pepper etter smak
Trikset er å ha i litt sukkerkulør når alt er blandet – så blir det skikkelig brun saus
1/2 dl laktosefri matfløte gjør susen
Gled deg – dette både smaker og lukter helt fantastisk!
(Takk til verdens fineste svigermor for årets julegave: En etterlengta jerngryte.)