Bolognese uten laktose

Dette er nok til fire voksne – eller to middager for to. Jeg følger ikke lenger noen oppskrift siden jeg har laget dette så mange ganger, men denne er super om man fjerner noen av ingrediensene:-)

Ingredienser:

Husk å kjøpe/lage og koke pasta.

  • 500g karbonadedeig
  • 2 ss olivenolje
  • 60 g Melange uten laktose
  • 1 stor løk
  • 1 gulrot
  • 3 stilker stangselleri
  • 100 g bacon
  • 1 ss tomatpuré
  • 1½-2 dl kraft eller kjøttbuljong
  • ¾ ts muskatnøtt
  • salt og svart pepper
  • 5 ss matfløte uten laktose
  • (friskrevet parmesan om du tåler det)

Fritt fortale basert på denne oppskriften sin fremgangsmåte. Finhakk baconet, løken, gulrot og stangselleri. Varm oljen sammen med smør i en stor panne eller gryte og tilsett baconet, løken, gulroten og stangsellerien. La surre ved middels varme i 10 minutter. Tilsett kjøttet.Stek videre i 10 minutter under omrøring. Spe ut tomatpuréen i kraften og ha i gryten. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Rør godt og la koke i 1 ½ time. Tilsett fløten like før servering og rør godt.

 

Foto: Matprat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *