Dette er nok til fire voksne – eller to middager for to. Jeg følger ikke lenger noen oppskrift siden jeg har laget dette så mange ganger, men denne er super om man fjerner noen av ingrediensene:-)
Ingredienser:
Husk å kjøpe/lage og koke pasta.
- 500g karbonadedeig
- 2 ss olivenolje
- 60 g Melange uten laktose
- 1 stor løk
- 1 gulrot
- 3 stilker stangselleri
- 100 g bacon
- 1 ss tomatpuré
- 1½-2 dl kraft eller kjøttbuljong
- ¾ ts muskatnøtt
- salt og svart pepper
- 5 ss matfløte uten laktose
- (friskrevet parmesan om du tåler det)
Fritt fortale basert på denne oppskriften sin fremgangsmåte. Finhakk baconet, løken, gulrot og stangselleri. Varm oljen sammen med smør i en stor panne eller gryte og tilsett baconet, løken, gulroten og stangsellerien. La surre ved middels varme i 10 minutter. Tilsett kjøttet.Stek videre i 10 minutter under omrøring. Spe ut tomatpuréen i kraften og ha i gryten. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Rør godt og la koke i 1 ½ time. Tilsett fløten like før servering og rør godt.
Foto: Matprat