Fajitas – spicy marinade

Jeg hadde ikke TENKT på at Fajitas er helt laktosefrie – om man gjør de til det. Bruk gjerne rømme som topping, men da bør du tåle laktose bedre enn meg.

Kjøp:

  • Biff og kylling nok til antallet mennesker som skal spise.
  • Alt i marinade-oppskriften
  • 1 gul løk
  • 1 rød paprika
  • 1-2 pakker tortillas

Marinade (lages senest 1 time før matlagning, 1/2 time skal marinaden stå alene og like lenge skal den ligge rundt kjøttet og gi det en god dose godgjøring).

Bland følgende ingredienser

  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 dl vann
  • 1/2 flaske (eller 1) øl
  • 1/2 lime, presset
  • 1/2 sitron, presset
  • 1/2 appelsin, presset
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 teskjed salt
  • 1 teskjed pepper
  • 1/2 teskjed cayennepepper
  • Noe med røkt smak – kanskje en spiseskje BBQ-saus om du har det

Når du er klar, varmes hvetetortillas i mikroen like før servering, kjøtt/kylling stekes hver for seg sammen med sin dose løk og paprika. Serveres rykende ferskt og gjerne med meksikansk variant av drikke.


Foto: Matprat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *