Verdens beste og enkleste kyllingsalat, Thai-style.
Til fire voksne, trenger du
- 4 kyllingfileter
- 4-5 sjalottløk
- 1/2-1 rødløk
- 1/2 bunt koriander
- 1/2 bunt mynte
- 1 ss galangalpaste eller tilsvarende oppkutta
- 4 ss fiskesaus
- 6 ss ferskpressa limejuice
- 1 ss tørka chilli
- 2 små hissige chili
- Først setter jeg på ris, gjerne Basmati.
- Jeg pleier å kjøre løken kjapt i foodprosessoren, så kjører jeg urtene og chilien og legger dette i en skål. Etterpå kjører jeg kyllingen, og mens den steker presser jeg limejuice og heller den sammen med fiskesausen i bollen, samt tilsetter galangalen.
- Så helles kyllingen over i bollen og voila: Snadder, frisk og superyummie middag er servert. Er du heldig, blir det nattmat eller lønsj av restene.