Grønn kokoskarri

Klipper inn et gammelt blogginnlegg på verdens beste karrioppskrift -selvsagt uten laktose:

Det er fredag, helt uten planer og da må man jo bare lage kosemat. Fryktelig god Thai-mat, faktisk. GAENG KEO WAN – svinekjøtt (eller som vi, kylling) i grønn kokoskarri. Det er svært lov å ta seg en kald Mack-øl eller to til denne sterke retten. All info kommer fra matprat, ikke fra kokeboka som jeg hadde tatt frem:-)

Ingredienser:

* Så mye kylling eller svin du trenger til to voksne (ca. 300 g)

* 1 ss soyaolje

* 2 ss grønn karripasta

* 4 dl kokosmelk

* 1 dl vann

* 100 g hermetiske bambusskudd

* 1 stk galangarot skåret i tynne skiver

* 1 stk aubergine

* 3 ss fiskesaus (asiatisk)

* 2 ss sukker

* 5 stk kaffirlimeblader rives i små biter

* 1 stk stor rød chili skåret i lange strimler

* 3 ss thaibasilikum

Slik gjør du:

1. Fres karripasta raskt i olje og tilsett kokosmelk i flere omganger. Den skal kokes ned til en tjukk og fyldig grønn saus. Dette tar ca 10 minutter

2. Tilsett kjøtt (kylling eller svin) og vann og la det småkoke i 5 minutter før du har i bambus, galangal og aubergine. La det koke videre i 5 minutter til.

4. Tilsett fiskesaus og sukker og la koke ytterligere 5 minutter.

5. Trekk pannen til siden og ha i chili, kaffirlimeblader og basilikum.

Server med ris. Jeg fant Thailandsk jasminris på invandrersjappa og er lykkelig for det nå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *