Da vi var på Thailand-reise i vår, spiste vi ofte denne typen salat (fossesalat, som den heter direkte oversatt til norsk), og etter litt nettforskning har jeg kommet frem til denne egenkomponerte varianten. Lett å lage er den også, sett av 30 minutter til matlaging om du allerede har handla inn alt du trenger.
(Bildet og mye av denne oppskriften kommer herifra.)
Handleliste til to stykker (det meste på lista kan fryses etter bruk og/eller holder til mange salater):
- 2 ss frisk limejuice
- 1 ss raspet palmesukker (legg i plastpose og de varer lenge, kan også fryses)
- 1 ss fiskesaus
- 2 ts sesamolje
- 1 ts soyasaus (ikke japansk)
- 2 ts finrevet ingefærrot
- 1 hvitløksfedd, knust/presset
- 300g (eller mer) biff skåret i tynne, tynne skiver
- 1 pakke cherrytomater
- 1 agurk, (fjern den bløte innmaten og av skallet)
- 2 vårløk og eller 1 rødløk
- 2 små hissige røde chili (kan fryses)
- 1 bunt koriander
- 8 kaffir limeblader (fjern tråden inni og finhakk de) kan fryses, kan også sløyfes
Visp sammen limejuice, palmsukker, fiskesaus, sesamolje, soyasaus, ingefær og hvitløk. Har du god tid, kan du marinere biffen i halvparten noen timer før servering. Kutt opp grønsakene og steik kjøttet raskt, før alt blandes i en bolle med dressingen og server. Kan serveres med ris.
Før tilberedning så måltidet slik ut:
Jeg elsker denne siden. Dens eksistens er et enormt lyspunkt i livet. I dag skal salaten til pers igjen.
Jeg tror vi også skal mumse på denne idag – venter på aksept fra han på nabopulten:)
Heia Marie, jeg ser koriander, men er det koriander – holder du noe tilbake fra oss?
Er forresten i Drøbak, tenkte jeg skulle lage denne til hyttefarerne som kommer tilbake på Mandag. Dumme Drøbak har ikke Kaffir, har du prøvd uten?
Heeeeeei, vent no litt – jeg ser rødløk også!
Gabrio: Bra observert! Bruk rødløk om du har, den gjør seg virkelig i denne salaten. Det går HELT fint uten Keffir-bladene! Vi spiste dette i går, blir aldri lei.