Idag kommer nok en thai-oppskrift her på mariesme.no. “Min” oppskrift, resultatet av mye klipp og lim, ble prøvd og så endra på nytt. Her er oppskriften som Samboer brukte sist (til 3-4 personer):
- 2 liter kyllingkraft, lag selv eller bland ut fra fond
- 4 stilker sitrongress, finhakk nedre ⅔ av stilken
- 8-10 Kaffir lime-blader
- 3-4 båter hvitløk
- 1-2 sjalottløk
- vårløk
- 4-6 små hissige chili
- cherrytomater
- evt. shitake-sopp
- 1 paprika, f.eks rød
- 4-6 korianderrøtter, mos i morter, ha i gryta
- Koriander
- Thaibasilikum
- Galangrot / ingefær. Minst 100 gram, altså ganske mye.
- Stor scampi / hvit fisk
- Limejuice / palmesukker / fiskesaus – dæsj det til, til balansen er bra.
- evt. kokosmelk
Fremgangsmåte:
- Sett på ris
- Kok opp kraft, legg i sitrongress og kok 5-10 minutter til (nå skal herligheten begynne å dufte)
- Legg oppi hvitløk, chalottløk, chili, galangrot, korianderrøtter og limeblader og kok i 15-20 minutter
- Hiv i tomat, vårløk og paprikaog la dette koke opp
- Bruk kokosmelk om du ønsker å ta litt av spissen av suppen – jeg setter pris på klar variant
- Smak til med limejuice / palmesukker og fiskesaus til “balansen” er rett. Sikkert ca 2 ss av hver del.
- Ha i scampi og la det hele få et oppkok
- Server med ris og rikelige mengder frisk koriander
Wikipedia kan fortelle mer om denne retten. Låner et bilde derifra også.
Pingback: Tom Yum (laktosefri thaisuppe med reker) | mariesme.no