Risotto og lammeskank med korpskrydder

Dette blir en veldig annerledes matanbefaling. Det må bare bli sånn, den ble slukt på en fin dag med de beste folka, etterfulgt av luftetur på byens beste kafeteria; Perez. Faktisk.

Så, i går serverte jeg først en sprudlende datter til foreldrene mine, som sprudlet minst like mye for å få tilbringe ett døgn med henne igjen. Og jeg sprudla, for det er noe helt eget med en fridag nå som man ikke har så mange av de. Men så satt jeg der i bilen, alene, og lurte på hva man bruker sånn ekstra tid til – bortsett fra å sosialisere seg senere på kvelden. Så jeg fant frem internett (min gode venn) og stakk innom butikken. Hva hadde jeg ikke laget før men synes jeg burde lære meg? Risotto vel.

Denne uken kom en ny tjeneste til Tromsø, Godt levert har endelig etablert seg her og byens borgere hopper av glede. Vi valgte leveringsdato fra neste uke av bortreist-årsaker, men i mens fikk jeg følge med på hva andre kokkelerte frem utover de sene høstkvelder. Risotto var på ukens meny og det var jo noe jeg måtte mestre. Jeg lånte denne oppskriften og anbefaler den herved videre. Ei god venninne var i byen og siden vi uanset skulle møtes, brygget jeg frem en meny henne (og samboer) verdig; Lammeskank med risotto (ja, det passer sammen faktisk) etterfulgt av sjokoladekake med krem. Jadda. Rammen satte seg helt selv; vi bor like ved Valhall der Døgnvillfestivalen utartet seg, og alle som skulle dit vandret forbi oss. Pludder og sang med ljomende bakgrunnsmusikk var deilig. Korpsmusikerne som skravlet seg forbi mens våre alles stolthet Violet Road herja scenen var et bonuskrydder. Takk for maten, dagen smakte godt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *