Dette er oppskriften på den klassiske sursøte thaisuppen, men en enklere variant en den siste jeg la ut. Vi pleier ha reker i, men kveite og andre fisketyper trives godt i denne suppen:
Dette trenger du:
- 500 g reker
- Litt olje (f.eks soyaolje)
- 1,5 l vann
- Noen blader kafferlime (hvis du,som oss, har de i frysern, trenger du mange)
- 3 stilker sitrongress
- 1 liten galangalrot i store skiver
- 2 sjalottløk
- 3 ss fiskesaus
- 2 stk lime
- 1 liten bunt koriander
- 12 cherrytomater
- raspa palmesukker
- 3 små røde hissige chili (dufår de beste på invandrerbutikkene)
- Ris
Slig lager du suppen:
- Pill rekene og legg skallet i en kasserolle sammen med olje. Stek til rekeskallet er mye rødere enn det var da du kjøpte de.
- Hell i vannet og kok opp. Sil hele blandingen og kok opp på nytt (uten skallet).
- Kok opp ris.
- Tilsett fiskesausen, grovt oppkutta sitrongress (3 cm lange biter), limejuicen og alt annet på lista. (Koriander kan kuttes opp og serveres i skåler hvis du heller vil det.)
- Server!