Jeg har ganske ufrivillig måttet legge om dietten min i det siste, på godt og vondt. Jeg leser og lærer og innimellom blir det skikkelig digg, til tross for mangelen på deilig laktose, fruktose, gluten og andre godsaker. “Dietten” heter low FODMAP og den kan du lese mer om for eksempel her på Julianne Lyngstad sine nettsider. Innemellom blir det plukkemat, sånn som i dag, en kombinasjon av ingredienser på ja-lista:
Low FODMAP-salat med chevre og annet digg
Ingredienser:
- 1 rull chevre
- Bringebær
- Blåbær
- Noen skiver appelsin til hver, uten skall
- 1 kokt egg per person
- Noen skiver god skinke per person
- Ruccola
- Litt koriander
- Litt basilikum
- Litt oliven
- Litt stekte pinjekjærner
- Noen biter canelope-melon
- Hva enn d har lyst på / tåler
- Sitron, salt og pepper
Skjær osten i skiver og varm den litt i ovnen på bakepapir. Skyll alt annet enn egg og skinke, del i biter og legg sammen på tallerkenen. Skvis litt sitron over, ta en dæsj balsamico og krydre med salt og pepper.